Składniki:
piersi z kurczaka: 1kg
marynata pikantna
2 łyżki stołowe oleju
1 bochenek chleba (najlepiej krojonego)
drobno pokrojone zioła i natka pietruszki
coś do smarowanie
np. margaryna
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mięsko: Piersi z kurczaka kroimy w małe kosteczki, wrzucamy do miseczki, dodajemy 2 łyżki stołowe oleju, wsypujemy marynatę, następnie wszystko razem należy wymieszać, miseczkę przykryć talerzykiem i na 2 godz. włożyć do lodówki. Później wkładamy mięsko w folie aluminiową i tak kładziemy je na grilla. Czas pieczenia ok. 1godz. Chlebek: każdą kromkę z obu stron smarujemy margaryną i posypujemy ziołami, na koniec składamy spowrotem cały bochenek,owijamy folią aluminiową i również kładziemy na grilla. Pieczemy ok. 30min.
Wszystkie przepisy