Składniki:
piersi z kurczaka: 6 sztuk
majonez średni
por: 4 sztuki
ser żółty: 30-40 dkg
olej: 3 łyżki
sól
pieprz
papryka słodka mielona
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Piersi z kurczaka lekko rozbić, posypać przyprawami i odstawić. Białą część pora pokroić w plasterki. Na brytfannę wylać olej i rozsypać równomiernie pokrojony por. Na pory wyłożyć piersi jedną obok drugiej. Piersi posmarować warstwą majonezu. Zetrzeć żółty ser. Na koniec posypać całość tartym żółtym serem. Zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 150 - 170 stopni. Smacznego!
Wszystkie przepisy