Składniki:
na ciasto: pół kg mąki (luksusowej)
2,5 szklanki wody,szczypta soli. Na farsz: pół kg mięsa mielonego,pieczarki 10dag
1 puszkę fasolki czerwonej 1puszkę kukurydzy (słodkiej),warzywa mrożone,sól,pieprz,papryka czerwona słodka,orygano,szczypiorek.2 łyżeczki ketchupu,główka cebuli
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Ciasto: mąkę wsypujemy do miski dolewamy wodę i szczyptę soli,następnie ubijamy ciasto rękoma i wyrabiamy tak żeby było jednolite,następnie wałkujemy ciasto i wyrajamy kwadraty... Farsz:mięso mielone smażymy na patelni z cebulką, dodajemy 2 łyżeczki ketchupu i całość mieszamy,następnie dodajemy warzywa mrożone i pieczarki pokrojone w kosteczkę to wszystko przyprawiamy(według uznania) gdy nam się to wszystko ładnie podsmaży dodajemy kukurydzę i fasolkę smażymy jeszcze przez chwilkę i odkładamy do ostygnięcia. uszykuj talerz a na nim pościel papier może być ręcznik papierowy wylej na niego farsz żeby trochę odtłuścić...po wszystkim bierz się za klejenie pierogów SMACZNEGO!!!
Wszystkie przepisy