Składniki:
jajka: 8 sztuk
pietruszka: 2 pęczki
masło
pieprz
sól
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu schładzamy i przekrajamy na pół w skorupkach. Wyjmujemy ze skorupek, strarając się ich nie uszkodzić. Drobnitko siekamy białko, żółtko i pietruszkę. Mieszamy składniki obficie doprawiająć pieprzem (najlepiej kolorowym) i solą. Tak przygotowany farsz wkładamy do skorupek, ugniatając tak by ich nie zniszczyc a jednocześnie tak by nadzienie było zwarte. Na patelni rozpuszczamy masło. Kładziemy połówki jajek nadzieniem do dołu na rozgrzane masło i smażymy aż się ładnie przyrumienią i będą ciepłe. Najpyszniejsze na ciepło.
Wszystkie przepisy