Składniki:
biała kiełbasa: 50 dag
pomidory: 3
papryka zielona lub czerwona
cebula

cukinia

sól

pieprz

ostra papryka w proszku
olej może być oliwa z oliwek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Śniadania
Porcje:
Czas: -
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

1. Wymyj dokładnie kiełbasę 2. Posiekaj wszystkie warzywa (z papryki i pomidora można zdjąć skórkę) 3. Cebule zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju 4. Dodaj posiekane warzywa 5. Na patelnię wlej 2 niepełne szklanki bulionu warzywnego 6. Ułóż w naczyniu żaroodpornym kiełbasę, dodaj zawartość patelni i wstaw do piekarnika na 15 minut przyprawiając uprzednio potrawę solą, pieprzem i papryką w proszku. Najlepiej podawaj z ziemniakami pokrojonymi w łódeczki (zobaczysz jak inaczej smakują) lub z białym świeżym chlebem pokrojonym w grube pajdy, którymi można nagarniać aromatyczny sos z potrawy!
Wszystkie przepisy