Składniki:
3 pojedyncze piersi z kurczaka
6łyzek oliwy
1 zabek czosnku
2 lyski octu balsamicznego
3 lyzki ciemnego sosu sojowego
2 lyski pikantnego ketchupu
1 lyzka pelnozisrnistej musztardy
1/2 lyzeczki pieprzu cayenne
1 lyzka cukru
1 lyzka suszonej kolendry
1/2 lyzki suszonego tymianku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Przygotuj marynatę mieszajac oliwe ocet sos keczup i musztarde z wycisnietym czosnkiem i przyprawami. Piersi z kurczka umyj przekrój w poprzek na polowe. włoz do sosu i odstaw w chlodne meijsce na conajmniej godzine. Piecz na grillu na tackach z dziurami po 10;15 min z kazdej strony od czasu do czasu polewaj marynatą.
Wszystkie przepisy