Składniki:
4 nieduże piersi z kurczaka
200 ml jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki kuminu
1 płaska łyżeczka curry
1/2 płaskiej łyżeczki imbiru
1/3 łyżeczki kurkumy
1 płaska łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Piersi z kurczaka umyć, oddzielić te małe piersiątka przyklejone do piersi właściwych. Piersi właściwe przekroić na pół w poprzek. Jeżeli są bardzo grube, to z tej grubszej strony dobrze jest je przekroić, cieńsze kawałki mięsa dokładniej przejdą marynatą. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Utopić w niej kawałki drobiu. Wstawić do lodówki na dobę. Piec na grillu na aluminiowej tacce. Na koniec dopiec bezpośrednio na ruszcie. Podawać z kartofelkami z grilla i zieleniną.
Wszystkie przepisy