Składniki:
4-6 jabłek
1 szklanka orzechów
1 szklanka rodzynek
1 szklanka cukru
1 łyżeczka cynamonu
2 szklanki mąki wrocławskiej
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 całe jajka
0,5 szklanki oliwy
polewa czekoladowa (może być w torebce)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

4-6 jabłek (umyć, pokroić ze skórką w średnią kostkę), 1 szklanka orzechów, 1 szklanka rodzynek, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka cynamonu. Wszystkie powyższe składniki wymieszać i wstawić na godzinę do lodówki. Po godzinie wymieszać z: 2 szklanki mąki wrocławskiej, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 całe jajka, 0,5 szklanki oliwy. Wszystko razem wysypać na średnią blaszkę. Piec w 180 stopniach najlepiej w piekarniku z termoobiegiem przez 1 godzinę. Po wyciągnięciu z piekarnika i ostygnięciu można polać polewą czekoladową. PALCE LIZAĆ!!!
Wszystkie przepisy