Składniki:
4 jajka

szczypiorek- lub koperek

bułka tarta do posypania

sól

pieprz
oliwa
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Śniadania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Gotujemy 4 jajka na twardo, gdy wystygną kroimy je na pół w skorupce. Robimy to tak aby skorupka nie nie skruszyła. Następnie łyżką wydrążamy ze skorupek biało razem z żółtkiem. Wydrążone składniki wkładamy do miski i gnieciemy widelcem do powstania zmieszanej masy. Dodajemy do koloru szczypiorek bądź koperek- pokrojony. Doprawiamy solą i pieprzem. Zmieszaną masę wkładamy z powrotem do skorupek, posypujemy górę bułką tartą i wkładamy na 2 min. na rozgrzany olej na ptelni Gotowe. Oczywiście do farszu można użyć także innych składników.
Wszystkie przepisy