Składniki:
papryka świerza: po 2 sztuki posiekane jczerwonej
zielonej
zółtej
cebula: 3 srednie posiekane
bakłażan: 1 sztuka posiekana
3 posiekane ząbki czosnku
szklanka białego wina
dwie piersi z kurczaka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

1. W dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oliwy i zeszklij na niej cebulę 2,Dodaj paprykę czerwona , zieloną i zółtą, czosnek, bakłażan i zalej szklanką wina białego. 3. Przykryj i duś 20 minut. 4.Piersi z kuczaka podziel na 4 części. Przypraw solą, pieprzem,i majerankiem, obsmaż na patelni. 5.Filety przełóż do garnka z warzywami i duś około 40 minut. Można dodać także troche koncentratu pomidorowego.
Wszystkie przepisy