Składniki:
1 puszka kukurydzy
2 duże piersi z kurczaka
papryka: 1szt
cebula: 20dag
smalec: 10dag
przyprawy: sól lub wegeta
pieprz
curry
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

(Najlepiej dzień wcześniej pierś zamarynować w przyprawach jednak to niekonieczne). Pierś z kurczaka usmaż na 2 łyżkach smalcu na złoty kolor dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż dalej. Dodaj pokrojoną paprykę, dodaj pieprz, sól, curry i duś 15 min pod przykryciem. Na koniec dodaj odsączoną kukurydzę, resztę smalcu i curry do smaku. Podawać z ryżem.
Wszystkie przepisy