Składniki:
biszkopt) jaja:6
mąka:1 i 1/2 szklanki
kakao: 3 łyżki
cukier: 1 i 1/2 szklanki
olej: 6 łyżek
proszek do pieczenia: 1 wkładka orzechowa) białka: 4
cukier puder: 20 dag
orzechy włoskie zmielone: 20 dag
wafle: 1 opakowanie masa czekoladowa) żółtka: 4
cukier waniliowy:
woda: 1/2 szklanki
kakao: 2 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Ubić biszkopt i upiec a potem przekroić na dwa (lub podzielić ciasto na pół i upiec dwa biszkopty). Wkładka orzechowa: 4 białka ubić na sztywno, dodać po łyżce 20 dkg cukru pudru i na końcu 20 dkg zmielonych orzechów. Postawić na palniku, lekko podgrzać ciągle mieszając aż się zagotuje i zgęstnieje, ostudzić i letnie nałożyć między wafle. Masa czekoladowa (podzielić na 4 części): 4 żółtka, 1 szkl. cukru, cukier waniliowy - to wszystko ubić, dodać 1/2 szkl. wody, 2 łyżki kakao, zmiksować i zagotować aby lekko zgęstniało, ciągle mieszać. Wystudzić, utrzeć margarynę, dodać krem, wymieszać, podzielić na 4 części. wafel masa biszkopt masa wkładka orzechowa (w waflu) masa biszkopt masa wafel
Wszystkie przepisy