Składniki:
3 podwójne piersi z kurczaka
40 dkg pieczarek
2 cebule
olej do duszenia pieczarek 1 mały słoik majonezu kieleckiego
30 dkg sera żótego
przyprawy: wegeta
czosnek suszony
1 serek bieluch
1 jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 60 zł
 

Sposób przyrządzania

1. robić piersi z kurczaka, położyć na blaszce z pirkarnika wyłożonej folią aluminiową, obsypać czosnkiem i wegetą 2. pieczarki pokroić w drobną kostkę, dodać cebulę, wegetę i dusić na oleju 3. pieczarki uduszone wyłożyć na piersi 4. wyłożone pieczarki posmarować majonezem, 5. wierch posypać serem żótym startym na tarce 6. włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i piec 30 minut 7. serek bieluch, jogurt naturalny, rozgniecione ząbki czosnku wymieszać 8. upieczone piersi podajemy z tzatzykami
Wszystkie przepisy