Składniki:
1. 50 dag białej kiełbasy 2. 3 pomidory 3. papryka zielona lub czerwona 4. cebula 5. cukinia 6. sól 7. pieprz 8. ostra papryka w proszku 9. olej może być oliwa z oliwek
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Wymyj dokładnie kiełbasę 2. Posiekaj wszystkie warzywa (z papryki i pomidora można zdjąć skórkę) 3. Cebule zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju 4. Dodaj posiekane warzywa 5. Na patelnię wlej 2 niepełne szklanki bulionu warzywnego 6. Ułóż w naczyniu żaroodpornym kiełbasę, dodaj zawartość patelni i wstaw do piekarnika na 15 minut przyprawiając uprzednio potrawę solą, pieprzem i papryką w proszku.
Wszystkie przepisy