Składniki:
1kg piersi
1opak.serka camemberg lub bri
250ml smietanki 18%
sól.pieprz,oliwa

Frytki+dpwp;na surowka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z drobiu
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Piers z kurczaka umyc i pokroic w kostke ok ok 1cm na 1cm. Opruszyc sola i pieprzem wlozyc na rozgrzany olej.podsmazamy lekko,Ostawiamy aby wystyglo,Kolejnym krokiem jest pokrojenie serka dowolnie. Wstawiamy na maly gaz patelnie z piersia dodajemy smietane + ser.Delikatnie gotujemy na malutkim ogniu tak aby ser sie rozpuscil w smietanie.Jak juz mieso bedzie miekkie lekko zaciagamy nasz przysmak ,tak aby powstal wspanialy sos. Takie danie podajemy z frytkami i pyszna surówka!!!!!Smacznego
Wszystkie przepisy