Składniki:
piersi z kurczaka:40dag.
chudy wedzony boczek 20dag.
3 cebule
4 zabki czosnku
po 4 lyzki sosu sojowego i octu winnego
12 duzych pieczarek
przyprawa do mies
sol
pieprz
troche oleju
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mieso i boczek pokroj w drobna kosteczke. Cebule posiekaj. Na mocno rozgrzanym oleju podsmaz mieso z boczkiem i cebula, dodaj przyprawe do mies i wymieszaj. Z pieczarek wytnij trzonki i pokroj w kosteczke. Ocet, sos sojowy i przecisniety przez praske czosnek wymieszaj. Sos przypraw sola i pieprzem. Dodaj do miesa i wrzuc posiekane trzonki pieczarek i smaz kilka minut na malym ogniu mieszajac. Kapelusze pieczarek wypelnij przygotowanym farszem miesnymTacki aluminiowe posmaruj olejem,umiesc na nich pieczarki faszerowane i skrop sosem.Calosc ustaw na grillu i upiecz na zloty kolor. Podawaj zaraz po przyrzadzeniu.
Wszystkie przepisy