Składniki:
30 dag pieczarek
3 jajka ugotowane na twardo

2 czerwone cebule
0,5 szklanki czerwonej papryki pokrojonej w paski
0,5 puszki groszku
garść natki pietruszki
sok z cytryny
sól
świeżo zmielony biały pieprz
do dekoracji - coś kolorowego
niebagatelnego w/g uznania

sos: 2 łyżki najchudszej śmietany
2 łyżki białego wytrawnego wina
1 łyżka majonezu
sól
pieprz,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Wszystkie składniki sosu umieszczam w zakręcanym słoiczku i nim potrząsam, aż dokładnie się połączą. Całe pieczarki zalewam wrzącą wodą z solą i sokiem z cytryny. Gotuję 10 minut, odcedzam i kroję w kosteczkę. Pozostałe składniki kroję i dodaję do pieczarek, zalewam sosem
Wszystkie przepisy