Składniki:
25 dg ciasta francuskiego
10 dag twarożku
sok wyciśnięty z połowy cytryny
łyżka musztardy
łyżka mieszanki świeżych lub suszonych ziół (koperek
estragon
bazylia)
szczypta soli i pieprzu
2 wędzone filety z pstrąga (po 15 dag)
30 dag wędzonego łososia
3 łyżki kwaśnej śmietany
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje:
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Ciasto rozwałkować, pociąć na kwadraty, ułożyć na zmoczonej wodą blaszce. Wymieszać twarożek, sok z cytryny, musztardę, zioła, sól i pieprz. przygotowaną masę nakładać na kwadraty, przykrywać kawałkami pstrąga i łososia. Kwadraciki z farszem składać na pół. Brzegi ciasta posmarować śmietana i zlepić. Piec około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Wszystkie przepisy