Składniki:
250 g miodu
75 g margaryny
1 szklanka cukru
1/2 kg mąki
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie przyprawy do pierników
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 60 zł
 

Sposób przyrządzania

Na początku topimy w garnku margarynę z miodem dodając stopniowo cukier, aby równomiernie sie roztopił i wymieszał. Mąkę,przyprawę do pierników,jajko oraz proszek do pieczenia wymieszać po czym dodać do masy miodowej. Zagnieść ciasto po czy odstawić pod przykryciem na ok 1-2 godz. Potem ciasto rozwałkować nie cieniej niz ok 0,5 cm i wycinać kształt ciasteczek. Piec w piekarniku 15-20 min nagrzanym do 200 stopni. Ciasteczka odstawić na 2-3 tygodnie w chłodne ale suche miejsce.
Wszystkie przepisy