Składniki:
500 g miesa mielonego
200 g szynki gotowanej
250 g pieczarek lub innych grzybow z puszki
2 surowe kielbasy
np. "biale"
300 g surowej szynki w plastrach lub bekonu
2 jajka
2 bulki
1cebula
peczek natki pietruszki
galka muszkatalowa
sol
pieprz
margaryna
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Keksowke nasmarowac margaryna i wylozyc plastrami surowej szynki (bekonu). 2. Mieso mielone wymieszac z pokrojona w drobna koste szynka, wycisnieta kielbasa, jajkami, drobno pokrojonymi grzybami, namoczonymi i odcisnietymi bulkami, drobno pokrojona cebula i posiekana natka pietruszki. Doprawic do smaku przyprawami. 3. Calosc przelozyc do foremki, dobrze docisnac. Wierzch oblozyc ulozonymi w foremce plastrami szynki (bekonu) i piec w 200°C ok. 1,5 godziny. 4. Po upieczeniu zlac powstaly plyn i wtedy ostroznie wyjac pasztet.
Wszystkie przepisy