Składniki:
Mąka tortowa 5 szklanek
margaryna 0.5 kostek
olej 4 łyżek stołowych
cukier 1.5 szklanek
jajko 4 sztuki
miód 1 szklanka
mleko 1 szklanka
soda do pieczenia 2 łyżki deserowe
przyprawa do piernika 1 sztuka
bakalie 100 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Margarynę, jajka, olej i cukier utrzeć na jednolitą masę, dodawać po trochę mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą, miód i mleko. Dobrze wszystko połączyć, dodać bakalie i wymieszać. Ciasto wylać do 2 podłużnych, wąskich blach, wyścielonych papierem do pieczenia. Piec ok.50 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto polać polewą i posypać posiekanymi orzechami.
Wszystkie przepisy