Składniki:
pieczarki - 1/2 kg
cebula - 2 sztuki
olej - 2 łyżki
kwaśna śmietana - 125 ml
keczup - 2 łyżki
masło - 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Grzyby pokroić w ćwiartki, cebule posiekać. Smażyć razem na maśle bez przykrycia - najpierw na dość mocnym ogniu, potem trochę go zmniejszyć. Natkę posiekać, dodać do podsmażonych grzybów. Przyprawić solą i pieprzem, poddusić. Do prawie gotowej potrawy dodać śmietanę i keczup. Wymieszać, zdjąć z ognia. Tuż przed podaniem wymieszać z łyżką masła.
Wszystkie przepisy