Składniki:
udziec z indyka:80dkg,boczek:80dkg,wątróbka drobiowa:40dkg,jajko,bulka czerstwa,cebula,sól,pieprz,majeranek,maslo i bulka tarta do wysmarowania blaszki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Udziec i boczek ugotować z zielem angielskim i lisciem laurowym do miękkości.Wątrobkę podsmażyc na tluszczu lącznie z cebulą (niech będzie krwista)Ostudzić i zmielić mięso ,boczek i wątróbkę z cebulą, dodać namoczoną i odciśniętą bulkę , jajko,wymieszać doprawić solą,pieprzem,dodać majeranek i można troche bulki tartej będzie bardziej kruchy.Na wysmarowaną blaszkę i obsypaną bulką tartą wylożyć i piec ok.1.5godziny.Pychotka
Wszystkie przepisy