Składniki:
1 puszka tuńczyka w oleju

1 mały melon

1 średnia cebula

1 duże jabłko

1 gruby plaster szynki

4 łyżki majonezu

1 łyżka keczupu

Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

tuńczyka osączyć z oleju, rozdrobnić widelcem na małe kawałki. 2. miąższ melona, cebulę i obrane jabłko pokroić w kostkę. 3. szynkę pokroić w paseczki 4. do naczynia włożyć wszystkie składniki, polać majonezem zmieszanym z keczupem i delikatnie wymieszać. 5. przed podaniem przełożyć do salaterki i na godzinę odstawić w chłodne miejsce. sałatka jest bardzo dobra, polecam
Wszystkie przepisy