Składniki:
1 pęczek rukoli
200 g makaronu świderki
1 kostka sera feta
1 pęczek koperku
2 piersi z kurczaka (upieczone lub ugotowane)
2 pomidory
sos do sałatek grecki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sałatki, Surówki
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Rukole umyć poszarpać. Makaron ugotować ilość minut zgodnie z opakowaniem. Pomidora pokroić w kostkę. Dodać do makaronu i rukoli. Kurczaka pokroić w kostkę, fetę również. Dodać, pęczek koperku drobno pokroić wrzucić połowę do sałatki. Sos do sałatek przygotowaniem tak jak pisze na opakowaniu. Dodać do sałatki wymieszać. Posypać koperkiem. Można spożywać z pieczoną ciepłą bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.
Wszystkie przepisy