Składniki:
mąka
jajko
mleko
sól
cukier
pieczarki: 30dag
cebula
szynka konserwowa: 4 plastry
ser żółty
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

z mąki, 1 jaj, mleka, soli i cukru(dla smaku) wyrabiamy ciasto naleśnikowe i przyrządzamy z niego naleśniki. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę drobno siekamy i wrzucamy wszystko razem do rondelka, dusimy do miękkości doprawiając dla smaku solą i pieprzem. Naleśniki układamy na blasze do pieczenia, na usmażonego naleśnika układamy pieczarki, szynkę i posypujemy całość serem, przykrywamy 2 nalesnikiem bądź składamy na pół. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i podgrzewamy aż ser stopnieje. Podajemy z ketchupem i szczypiorkiem. Smacznego!!
Wszystkie przepisy