Składniki:
Ciasto:
50 dag mąki
15 dag cukru
20 dag margaryny
2 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki sody
Masa orzechowa:
30 dag orzechów posiekanych
2 łyżki cukru
10 dag masła
2 łyżki miodu
Krem:
pół litra mleka
pół szklanki cukru
cukier waniliowy
kostka margaryny
2 i pół łyżki mąki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje:
Czas: -
Trudności: trudny
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

CIASTO: miód rozpuścić z tłuszczem, sodę rozpuścić z 2 łyżeczkami mleka. Wszystko zagnieść i zrobić ciasto, rozdzielić na 2 części. Jedną upiec, a na drugą włożyć masę orzechową usmażoną na złoty kolor i upiec. Krem zagotować i wylać na pierwsze ciasto i przykryć drugim orzechami do góry. MASA ORZECHOWA: Składniki wymieszać i usmażyć na złoty kolor. KREM: Składniki zagotować i wylać wg powyższej instrukcji.
Wszystkie przepisy