Składniki:
1 cytryna
2 pomarancze
2 jabłka
2 gruszki
2 banany
kiść białych winogron
olej
folia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

1. Cytryne myjemy, sparzamy, kroimy w poprzek na pol, wyciskamy sok. 2.Owoce obieramy, banany kroimy w krążki, a jabłka , pomarancze i gruszki w cząstki (skrapamy sokiem z cytryny by nie ściemniały). 3. Cząstki owoców nadziewamy na przemian na drewniane szpikulce. Z foli aluminiowej przygotowujemy foremki, smarujemy olejem, układamy w nich szaszłyki, dokładnie zawijamy folią. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni C. szaszłyki najsmaczniejsze sa od razu po upieczeniu!
Wszystkie przepisy