Składniki:
tłusty twaróg:50dag
konfitury z malin
moreli lub truskawek:25 dag
masło:15 dag
cukier puder:15 dag
żółtka:4
jajo 1
gęsta śmietana:1 szklanka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ser dwukrotnie zemleć, do drugiego mielenia dodać konfiturę(najlepsza jest morelowa), po czym wszystko wymieszać i przetrzeć przez sito. Masło utrzeć z cukrem i nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku, potem całe jajo, a następnie po łyżce masy serowo-owocowej i śmietany. Masę włożyć do formy wyścielonej czystą ściereczką, owinąć, obciążyć deseczką, odstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć na półmisek i przybrać owocami z konfitury
Wszystkie przepisy