Składniki:
Twarog tłusty: 75 dag
masło: 20 dag
żółtka: 6szt
cukier waniliowy: 2 łyżeczki
cukier puder: 1,5 szklanki
słodka śmietanka: 3/4 szklanki
migdały: 15 dag
rodzynki: 10 dag
orzechy włoskie: 10 dag
listki melisy
gaza
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: -
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Na małym ogniu podgrzać śmietanę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wanilią. Wlać powoli gorącą śmietankę. Ubijać aż masa zgęstnieje - wystudzić. Ser przekręcić przez maszynkę, tak aby nie było grudek. Miękkie masło utrzeć i dodawać do niego po łyżce twarogu i masy jajecznej. Gdy masa będzie jednolita wsypać bakalie i wymieszać. Przełożyć na sito wyłożone gazą i wstawić do lodówki na 10-12 godz. Przełożyć na talerz i udekorować listkami melisy.
Wszystkie przepisy