Składniki:
kiełbasa zwyczajna: 1kg

boczek: 25 dag
żółty ser: 25 dag
cebula: 1 szt.
pomidory: 2 szt.
strąk papryki
ogórki: 2 szt.
cukinia: 10 dag
olej: 2 łyżki

łkoncentrat pomidorowy: 1 łyżka

sproszkowana papryka: 1/2 łyżeczki
przyprawa typu maggi: 1 łyżka.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Obrane warzywa pokrajać w kostkę (cebulę drobno posiekać). Kiełbasę pokroić na kawałki długości 2-3cm. Zrobić talerzyki z folii aluminiowej. Na każdym położyć kawałki kiełbasy, plasterek boczku, warzywa, posypać tartym serem, polać koncentratem wymieszanym z olejem i sproszkowaną papryką. Piec 15-20 minut. Przed podaniem można skropić przyprawą maggi.
Wszystkie przepisy