Składniki:
Bagietka: 1 szt
Szynka: 5-6 dużych plastrów
Pieczarki: 4 szt.
Czosnek: 2-3 ząbki (wedle smaku)
Majonez: 5 łyżek
Ser żółty starkowany
Oliwki - opcjonalnie
Mozarella: 1 kulka - opcjonalnie

Pieprz ziołowy.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Szynke i pieczarki pokroic w kostke, wymieszac w miseczce z majonezem. Dodac czosnek przecisniety przez praske i ewentualnie zielone oliwki drobno pokrojone. Tak przygotowana pasta smarowac przekrojona na pol i pokrojona na mniejsze kawalki bagietke. Wierzch posypac serem zoltym i ewentualnie pokrojona w kostke mozarella. Palce lizac!
Wszystkie przepisy