Składniki:
500 g tłustego,niekwaśnego białego sera,250 g konfitury z malin,150 g masła,200 g cukru pudru,4 żółtka,jajko,szklanka gęstej śmietany
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Do przepuszczonego dwukrotnie przez maszynkę twarogu dodać konfiturę malinową,dokładnie wymieszać i przetrzeć przez sito.Utrzeć na pianę masło z cukrem,dodając w czasie ucierania po żółtku i całe jajko.Do starannie utartej masy dodawać po łyżce masy malinowo-serowej,oraz śmietany i wszystko razem dalej ucierać.Owinąć paschę w lniana ściereczkę,przycisnąć deseczką,wstawić do lodówki.Przed podaniem udekorować malinami z konfitury.
Wszystkie przepisy