Składniki:
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
7 średniej grubości parówek
7 łyżek utartego żółtego sera
3 1/2 łyżeczki musztardy
1 żółtko
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 7 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Ciasto rozmrozić wcześniej. Przekroić na 8 części. Parówki (obrane z osłonek) przekroić (do 1/3 wysokości) wzdłuż i w poprzek.7 części ciasta posmarować 1/2 łyżeczki musztardy każdy i posypać 1 łyżką utartego żółtego sera. Położyć na nim parówkę. Zawinąć tak by parówka wystawała z jednej strony.Z ósmego kawałka ciasta powycinać ozdoby (kokardki , paseczki itp.) i przykleić je na zawiniątka. Posmarować rozmąconym żółtkiem. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do wygrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut , aż ciasto się zarumieni. Podawać na ciepło.
Wszystkie przepisy