Składniki:
Panga ok 0,5 kg
żelatyna z bulionem i przyprawami 1 op. papryka
ogórki konserwowe
natka pietruszki do przystrojenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pangę rozmrozić, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie na wolnym ogniu. Gotować do miękkości ale tak by się nie rozgotowała. Wystudzić,pokroić w dzwonka i ładnie ułożyć na półmisku,ozdobić natką pietruszki, pokrojonymi ogórkami i papryką. Żelatynę przygotować w\g przepisu na opakowaniu, przestudzić a następnie delikatnie zalać rybę. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Pięknie prezentuje się na stole wigilijnym jako przystawka, smakuje dzieciom i dorosłym,zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Wszystkie przepisy