Składniki:
1-1,5 kg schabu bez kosci
ulubione przyprawy (ja zawsze stosuję: delikat Knorr-a czerwony
wegetę
czosnek granulowany
czerwoną słodką paprykę i majeranek)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Schab opłukać pod zimna wodą, natrzeć przyprawami i na noc włożyć do lodówki. Następnego dnia mieso włozyć do foliowego worka (lub rękawa do pieczenia) i szczelnie zwiazać. Do garnka wlać zimna wodę, osolić dodać listek i ziele. Włozyć mięso w worku i włączyć gaz. Mięso w worku musi być przykryte wodą. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć gaz. Mięso pozostawić w garnku jeszcze 15 minut. Następnie mięso wyjąć z garnka i worka. Wyłożyć na deseczkę i zostawić do wystudzenia. Tak przygotowany schab jest niezwykle delikatny i soczysty. Polecam i życzę smacznego.
Wszystkie przepisy