Składniki:
gruszki:4
jablka:4
sok jablkowy:3/4 szklanki
gozdziki:2
miod:3 lyzeczki
kawalek cynamonu
starta skorka z polowy cytryny
kremowka: 100ml
platki migdalowe: 4 lyzki
wafle i rurki do dekoracji
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Owoce umyc,obrac.Usunac gniazda nasienne,miazsz pokroic na male kawalki[do dekoracji zostawic pol jablka].Dodac do miazszu gozdziki i cynamon zalac sokiem jablkowym.Przykryc,gotowac,az beda miekkie.Zdjac muz z ognia wyjac cynamon i gozdziki.Pozostawic troche do ostygniecia ale jeszcze cieple owoce zmiksowac.Doprawic miodem i skorka z cytryny. Schlodzic. Przelozyc do miseczek.Udekorowac kleksami bitej smietany,czastkami jablka,platkami migdalowymi i wafelkami.
Wszystkie przepisy