Składniki:
1 oberżyna
200-300ser zółty lub pleśniowy
pomidor
cebula
bazylia
czosnek
olia z oliwek
ser żółty
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

oberrzynę kroimy "w plasterki" nie docinając do końca aby utworzyć wachlarz.obficie solimy i odstawiamy aby puściła soki cebulę kroimy w kostkę pomidor kroimy w kostkę Czosnkiem smarujemy żaroodporne neczynie, wrzycamy cebulę i pomidor- mieszamy Oberżynę myjemy z soli o odsącamy, ser zółty lub pleśniowy kroimy w plastry i wkładamy w wachlarz z oberżyny razem z listkami oberżyny. całość poleamy odrobina oliwy i posypujemy serem żółtym , wstawaiamy do rozgrzanego piekarnika(180) na 20-30 min
Wszystkie przepisy