Składniki:
4żółtka
3/4 l kremówki
łyżka naturalnrj kawy rozpuszczalnej
4łyżki cukru pudru
2łyżki żelatyny
2łyżeczki koniaku
6łyżeczek konfitury wiśniowej
łyżka miodu
2łyżeczki wiórków kokosowych
Słowa kluczowe
mus
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kawę rozpuśćić w 2 łyżkach gorącej wody. Oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z 3 łżkami cukru pudru,dodać kawę i koniak.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody,ostudzić.Kremówkę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru,delikatnie wymieszać z masą żółtkową i żelatyną.Brzegi 4 pucharków posmarować miodem,obsypać wiórkami kokosowymi.2/3 kremu nałożyć do pucharków,nałożyć po łyżeczce konfitury wiśniowej,przykryć resztą kremu,wstawić na3godziny do lodówki.Na wierzch każdej porcji kremu rozłożyć po pół łyżeczki konfitury wiśniowej
Wszystkie przepisy