Składniki:
gruszki:4 sztuki
miod:4 lyzki
cytryna
dzem zurawinowy:6 lyzek
maslo stopione:2 lyzki
maly kawalek swiezego imbiru
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Gruszki przekroj wzdloz na pol i usun lyzeczka srodki z pestkami.Cytryne obierz,a skorke pokroj w cieniutkie paseczki.Z miazszu cytryny wycisnij sok i skrop nim polowki gruszek.Imbir zetrzyj i wymieszaj z miodem i stopionym maslem..Polowa mieszanki posmaruj polowki gruszek.Umiesc je na tackach do grillowania/przekrojona strona do dolu/Tacke z owocami postaw na grillu i piec ok.6 minut.Po tym czasie gruszki odwroc i posmaruj pozostala mieszanka miodu,masla i imbiru.W zaglebieniach po gniazdach nasiennych wloz male porcje dzemu zurawinowego.Piec jeszcze 8 minut ,az gruszki stana sie miekkie.Przed podaniem posyp paseczkami skorki cytrynowej.
Wszystkie przepisy