Składniki:
margaryna: 250g
mąka: 350 g
proszek do pieczenia: 10 g
miód: 220 g
cukier waniliowy: 1 op.
jajka: 4 sztuki
płatki migdałowe: 100 g
maliny: 200 g ,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Margarynę utrzyj z miodem, jajkami, cukrem waniliowym i mąką (np. mikserem). Prostokątną blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, nałóż na to ciasto. Powierzchnię ciasta wyrównaj, obsyp migdałami. Maliny wyłóż na ciasto i lekko powciskaj. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 st.C.
Wszystkie przepisy