Składniki:
masa makowa
30 dag maku

1 kostka palmy
1 1/2szklanki cukru
8 jaj (białka ubić)
1 1/2 proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
9 łyżek kaszki mannej
rodzynki
orzechy
1 1/2 litra musu jabłkowego
olejek migdałowy
3 łyżki spirytusu
spód: 1/2 palmy
1 szklanka cukru
3 jajka (białka ubić)
1/2 szklanki kartoflanki
1 szklanka mąki
1 łyżka spirytusu
2 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

masa makowa: Margarynę z cukrem i żółtkami dodawać na przemian później mąkę i kaszkę, potem mus, kakao, proszek do pieczenia, olejek spirytus rodzynki a na konec piane z białek i wlać na ciasto ze spodu. spód: całość wyrobić i na koniec dodać piane z białek piec od 30-45 minut w temperaturze 180-200 stopni C przepis na blachę o wymiarach ok. 24 na 40 cm życzymy smacznego
Wszystkie przepisy