Składniki:
2 szklanki maki
2 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate)
3/4 szklanki cukru
pół płaskiej łyżeczki soli
2 jajka
szklanke mleka

100g stopionego masła (margaryny)
wklad właściwy (czyli to z czym je robisz: jablka z cynamonem
dowolne mrozone owoce
czekolada w kawalkach bakalie itd...co ci sie zywnie podoba
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Produkty suche (mąka, proszek, sól, cukier) wymieszać dodać produkty mokre (jaja, mleko, masło i wkład) wszystko szybciutko wymieszać (im szybciej tym lepiej) Powkładać do natłuszczonych foremek lub filiżanek lub foremek do babeczek do 3/4 wysokości i piec w 210 stopniach 15-30 minut aż będą rumiane.
Wszystkie przepisy