Składniki:
I placek: 10 dag margaryny
2 jajka
10 dag cukru
10 dag maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag mielonych orzechów. II placek: jak placek
10 dag suchego maku. III placek: jak placek I
10 dag kokosu. IV placek: jak placek I
10 dag kakao. Masa z jabłek: 2 kg jabłek
1 szklanka cukru
1 galaretka owocowa. Polewa: 1/2 kostki margaryny
12 dag cukru pudru
2 łyżki śmietany
2 łyżki kakao
2 łyżki maki ziemniaczanej
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

I placek: margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, make z proszkiem i mielone orzechy i wymieszać, dodać piane z białek i wymieszać, II placek: jak placek I, dodać suchy mak. III placek: jak placek I, dodać kokos. IV placek: jak placek I, dodać kakao. Każdy placek piec osobno w temp 180 stopni przez 30 minut. Masa z jabłek: jabłka zetrzeć na grubej tarce, usmażyć z cukrem i pod koniec wsypać galaretkę. polewa: składniki wymieszać i podgrzać, dodać make ziemniaczana i wymieszać. Wykończenie: przekładanie placka: I placek - masa z jabłek - II placek - masa z jabłek - III placek - masa z jabłek - IV placek - polewa.
Wszystkie przepisy