Składniki:
Ciasto: masło: 20 dag
mąka: 3 szklanki
jajko: 1
cukier:8 łyżek
cukier waniliowy Masa: dżem malinowy: 1 słoik
konfitura z płatków róży: 1 słoik
posiekane orzechy włoskie: 2 szklanki Polewa: śmietana 30%: 1 szklanka
cukier: 1szklanka
cukier waniliowy: 1 opakowanie
masło: 1 łyżka,kakao: 2 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Zagniatamy kruche ciasto, schłodzić 30 minut. Piec do zrumienienia, ok 180 stopni. Dżem malinowy wymieszać z konfiturą z płatków róży, posmarować ciasto masą różano- malinową i posypać orzechami. Do roztopionego masła dodać pozostałe składniki i gotować na małym ogniu stale mieszając, aż powstanie szklista masa. Mazurek pokryć polewą i przybrać połówkami orzechów.
Wszystkie przepisy