Składniki:
kostka margaryny
woda - 1/2 szkl.
cukier - 2 szkl.
kakao - 4 łyżki
jaja - 4 sztuki
mąka - 2 szkl.
proszek do pieczenia - łyżka
aromat lub przyprawa do pierników
margaryna i bułka tarta do smarowania formy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Margarynę, wodę, cukier i kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać 1/2 szkl. na polewę. Do wystudzonej mieszaniny dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawę. Wymieszać, dodać pianę z białek. Piec ciasto ok 45 min. w temp. 190 st. C. Ostudzone polać pozostałą polewą czekoladową
Wszystkie przepisy