Składniki:
filety z mintaja: 4 szt.
sok z cytryny: 3 łyżki
ziemniaki: 40 dag
jajko: 1 sz.
sól
pieprz
mąka: 1 łyżka
mąka ziemniaczana: 1 łyżka
margaryna do smażenia: 2 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: -
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Filety skrop sokiem z cytryny. Ziemniaki obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj do nich 2 łyżki mąki, wbij jajko i wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem. Filety oblep z jednej strony masą ziemniaczaną. Rozgrzej margarynę. Połóż na niej ryby. Pokryj je z wierzchu masa. Smaż do zrumienienia. Delikatnie odwróć i usmaż z drugiej strony.
Wszystkie przepisy