Składniki:
Mięso mielone wołowo-wieprzowe: ok 0,5 kg
Cebula: 1 średnia
Jajko: 1 szt.
Bułka tarta: ok 2-3 łyżki
sól
pieprz
mielona ostra papryka
oregano

żółty ser: średnia kostka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Cebulę obrać, poszatkować bardzo drobno, dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą i przyprawy, dokładnie wymieszać. Żółty ser pokroić w grube słupki ok 7 mm., nadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków, Z masy mięsnej formować płaskie podłużne krążki , owinąć nimi ser tak szczelnie by słupki serowe były szczelnie zakryte. Przypiekać na ruszcie do zarumienienia ze wszystkich stron. Podawać z sałatką z kiełków fasoli mung.
Wszystkie przepisy