Składniki:
bakłażan:1 sztuka
cukinia: 1sztuka
żółta papryka 1 sztuka
zielona papryka 1 sztuka
czerwona papryka 1 sztuka
pomidory bez skórki lub pomidory z puszki: 1 puszka
pieczarki: 50-60 dag
cebula: 2-3 sztuki
sok pomidorowy: 0,5-1 litr
sól
pieprz
chilly
oregano
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Warzywa kroimy w kostkę. (Oprócz pomidorów w puszcze, je można przeciąć na pół lub wrzucić całe). Wszystko wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy (wg uznania). Zalewamy wszytko sokiem pomidorowym. Na poczatku radzę wlać tylko trochę bo warzywa puszczają soki. Potem można dolewać - ale nie ma wyjść zupa. Gotujemy aż warzwa będą miekkie. - około 30-45 minut. Podajemy gorące. Można podawać z chlebem lub bułeczką.
Wszystkie przepisy