Składniki:
na ok.4porcji:

Filet z lososia ze skora ok.50dag
Przyprawy:5-6 szt.jalowca
1/2lyzeczki kolendry
1/2lyzeczki czarnego pieprzu
po lyzeczce soli i pieprzu
po peczku koperku i natki pietruszki
1lyzeczka octu
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Przyprawy zemlec.Koper i natke drobniuto posiekac,dodac z octem do przypraw.Lososia umyc,osuszyc,posmarowac przygotowana mieszanka i wlozyc na 2doby do lodowki.Z lososia usunac mieszanke ziol.Mozno podawac na dwa sposoby.Pokroic w kostke i polac sosem musztardowym wymieszanym z miodem,posypac koperkiem.Albo pokrojony w cienkie plasterki skropic cytryna.
Wszystkie przepisy